van abstract tot portret

Hanneke Talmon timmert momenteel aan de weg als kunstenaar. Ze exposeert op diverse plaatsen. Ze maakt foto’s, die als basis dienen voor haar schilderijen. Ze gaat met haar camera de natuur in, Blijdorp of naar een vogelshow om haar onderwerp vast te leggen en de foto’s dienen ook om een nieuw beeld te creëren. In haar werk zit vaak een twist. Zoals een maraboe met een boa. Hierdoor krijgen de vogels een menselijke, herkenbare trek. Hierdoor wordt een portret minder statisch.
Wim Paalberends ervaart dat het leven soms snel gaat en de momenten die iets te zeggen hebben voorbij vliegen in een wirwar van drukte, onrust, emoties, overleven en egocentrisme.
De zeggingskracht van de natuur, de mensen met hun bezigheden, verhalen en dromen zijn een inspirerende bron als tegenhanger. Het bewust kijken en lezen van momenten en vanuit een persoonlijk vormingsproces vertalen naar een beeld, geven hem energie, verwerking, balans en rust.
In dat vertaalproces is het beeld leidend voor welke vorm gekozen wordt. Zowel olie- en acrylverf als houtskool of pastel worden als solistisch medium of in gemengde techniek gebruikt om de beeldvorming weer te geven.

Praktische info
Wanneer
30-11-18 t/m 30-12-18
woensdag, zaterdag en zondag
van 14.00 tot 17.00 uur
Waar
Tavenu, Pynasplein in Maasland
Entree
gratis